MEANINGLESSNESS PÅ BIRCA

 

Danig Performing Arts Service/BIRCA præsenterer i samarbejde med Cohnartist Productions og Sorgenfri Teaterforening:

 

Meaninglessness

En performativ samtale om objekter og mennesker med den australske smykke designer Su san Cohn

 

12-15/7 kl. 19.30

BIRCA, Bolbyvej 7, 3783 Klemensker

 

Meaninglessness er en politisk manifestation fra nogle af Australiens mest spændende kunstnere; instruktør/teaterrebel David Pledger og smykkekunstner/aktivist Su san Cohn. Den anerkendte australske kunstner og juveler Su san Cohn står på scenen, hvor hun undersøger, hvordan en borger kan agerer proaktivt, når hendes regering handler ud fra værdier, der er fjendtlige i forhold til hendes egne værdier.

 

I Meaninglessness forholder Cohn sig til dette spørgsmål, i mens hun fremstiller sine objekter, og således skaber hun en metafor for forandring. Ved at blande objekter, tid og en simpel opgave, foreslår Cohn gavegivning som en stille subversiv modgift mod samfundets angst over fremmede, den nyankomne, den anden.

 

Meaninglessness er en interdisciplinær forestilling, der bruger objekter, design, ord og billeder til i en direkte dialog at konfrontere publikum med deres forhold til smykker og flygtninge.

 

Forestillingen rejser spørgsmålet om objekters betydning i vores liv. En diskussion der er udløst af den danske ”smykkelovgivning” fra 2016, der krævede at betydningsløse smykker kunne konfiskeres for at betale for flygtninges ophold i Danmark. Som fik Cohn til at reflektere over hendes eget lands flygtningepolitik. Hun engagerer publikum i en samtale om smykkers sociale, politiske og historiske betydning, for at finde en vej til at forstå den vanskelige situation fordrevne mennesker i dag er havnet i.

 

Billetter 100 kr./ung 50 kr. købes online her eller i døren 30 min før forestillings start.

 

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond og Sparekassen Bornholms Fond

 

I forbindelse med Meaninglessnes udstiller Su san Cohn smykker på Grønbechsgaard fra 30/6 og sommeren over.

 

Kredits

Instruktør David Pledger www.notyet.com.au –  prisvindende scenekunstner, kurator og aktivist inden for scenekunst, visuel kunst og mediekunst i Australien, Asien og Europa.

 

Kunstner Susan Cohn, juveler, designer og kurator, der arbejder på tværs af kunsthåndværk og design ved hjælp af en række medier fra smykker til installation, fotografi og video. Cohn modtog for nylig Australien Councils 2017 Visual Artist Award.

 

Producent Susanne Danig, www.danig.dk & www.birca.org – dansk scenekunstproducent, international innovatør og mentor. Stifter og ejer af Danig Performing Arts Service samt residency centret BIRCA på Bornholm.

 

Lysdesigner Martin Danielsen