Praktisk om BIRCA

Vi glæder os meget til at byde dig velkommen her på BIRCA og dele vores smukke rum og dejlige omgivelser med dig. Vi vil gøre alt for, at du får et dejligt arbejdsophold – og her er lidt informationer om stedet og hvilke faciliteter, vi kan tilbyde.

Fællesskabet

Når man opholder sig på BIRCA, indgår man som del af det fællesskab af kunstnere og beboere, som er til stede samtidig. Det vil sige, at man laver mad og spiser sammen, deltager i indkøb, oprydning og andre praktiske gøremål. Og så er der rig mulighed for at deltage i diskussioner og aktiviteter på tværs, kort sagt at lære nye mennesker at kende og blive del af internationale netværk.

HAR DU BRUG FOR EN LÆGE – så er der en i Klemensker. Ring: 56966049

FØR ANKOMST

Vi er åben fra maj til oktober – det er primært i den periode, at vi har åbent for arbejdsophold, samt arrangerer åbne visninger, forestillinger og kulturevents.

Booking – al booking af selvorganiserede ophold skal ske via info@birca.org. Bookingen er først endeligt gyldig, når den fremsendte faktura er betalt. Ved afbestilling senest 1 måned før ophold, refunderes det fulde beløb. Ved afbestilling senere end 1 måned før refunderes 50 % af prisen.

Børn – vi er glade for børn og understøtter forældres evne til at medbringe familie på arbejdsophold – og vi har en masse legetøj på stedet. Tal gerne med os om dette.

Husdyr – er tilladt på BIRCA – men aftal det lige med os.

Rygning – er IKKE tilladt på alle indendørs arealer. Og vi ser gerne, at man ikke efterlader cigaretskodder på vores fælles udendørs arealer.

ANKOMST

Tilrejse – se gerne under ‘Rejseplaner’. Her finder du oplysninger om diverse transportmuligheder – fly, tog, bus – samt numre til øens taxa-selskaber.

Parkeringspladser – meddel det gerne ved booking af ophold, om du kommer med bil. Vi har omtrent 5 parkeringspladser.

Check-in tid – vi er ret fleksible, og du kan altid vente i vores dejlige opholdsstue med en kop kaffe, eller gå en tur på vores grund, mens vi gør værelset klar til dig.

Indkøbsmuligheder og busstoppested – Brugsen ligger i Klemensker 3 km væk – de har åbent hver dag 7.30 til 19. Busstoppested er lige ved siden af Brugsen.

OPHOLD

Prøvesalene (hvid og sort sal) – er hhv. 160 m2 og 130 m2 store. De er indrettet med lydanlæg inkl. mixer desuden har vi en lyspult med ialt 12 lamper. Salene er i reglen udlejet sammen med værelserne i residency ordningen.

Værelserne – er lyse, med kun få nødvendige møbler og i reglen indrettet med 2 sengepladser, evt. med mulighed for en ekstra opredning. De er fordelt på hovedbygningen og på Atelieret, som ligger ovre i staldbygningen. BIRCA har i udgangspunktet 12 sengepladser, men 1. salen i Atelieret egner sig også som sovesal til en større gruppe mennesker på maks 10.

Sengetøj og 1 stk. håndklæde – indgår i opholdet.

Vaskemaskinen – i kælderen kan bruges efter behov og mod betaling af 15kr/2€. Ved længere ophold er det op til den enkelte, om man ønsker at vaske sit sengetøj og håndklæde undervejs.

Fælles køkkenfaciliteter – der er to køkkener på BIRCA begge i hovedhuset – stuen og kælderen. Der er gaskomfur, køleskab, fryser og opvaskemaskine. Atelieret har et lille køleskab samt vandkoger til te/kaffe.

Madordning – man er i udgangspunktet selv ansvarlig for sine måltider, da BIRCA ikke har nogen kok ansat. I og med der er tale om et arbejdsrefugium, værner vi også om de individuelle behov i forhold til arbejdsprocesser. Vi spiser dog normalt aftensmad sammen, hvor vi i fællesskab køber ind og forbereder måltider.

Fælles toilet- og badefaciliteter – findes i stueetagen på hovedbygningen.  Ved Atelieret findes vores dejlige udendørs toilet med udsigt og et udendørs bad.

Fællesarealer – i hovedbygningen forefindes en hyggelig opholdsstue med pejs, en spisestue med plads til 12 spisende gæster, samt en dejlig terrasse med plads til 16-20 spisende gæster. Derudover er der flere solskinskroge på grunden med borde, bænke og liggestole. Til grunden hører også en lille stribe skov, som man kan gå på opdagelse i.

Vi forventer, at man i reglen efterlader fællesarealerne som man gerne vil forefinde dem.  🙂

Farveprinter – står i hovedbygningen og det koster 1 kr. per A4 ark SH og 2,5 kr. med farver

Cykler – har vi 7 stk af og de kan benyttes frit. Skulle du dog komme til at miste en cykel eller ødelægge den, hæfter du for den med 1000 kr.

Frivilligt praktisk arbejde – BIRCA dækker mange bygninger og arealer, herunder en dejlig køkkenhave. Skulle man have lyst til et afbræk i sine studier/prøver, så er man velkommen til at trække i arbejdstøjet og bruge et par timer på havearbejde eller andet praktisk arbejde – og det er helt frivilligt.

Natur, strand og omegn – nærmeste strand ligger ved Hasle, ca. 6 km fra BIRCA, på Bornholms vestkyst. Ønsker man storslået natur kan det anbefales at tage en gåtur rundt om Hammeren oppe nordpå ved Allinge-Sandvig, som ligger ca. 14 km væk.

For information om de regionale busser rundt på øen – se Bornholms regionale bustrafik.

Nærmeste busstoppested er Klemensker, ca. 3 km fra BIRCA.

Se mere om Bornholms smukke seværdigheder og naturområder på Destination Bornholm

Trådløst internet / wifi – har vi på stedet. Du får udleveret koden ved ankomst.

AFREJSE

Slutrengøring – du/I skal deltage i rengøring af egne værelser og fælles områder før afrejse.

Check-ud tid – er efter aftale. Vi modtager gerne sengetøj og håndklæder så tidligt som muligt på afrejsedagen pga. vask og klargøring til de næste gæster.

Skulle du have nogen som helst spørgsmål til ovenstående, så tøv ikke med at kontakte os på info@birca.org.  🙂