Residencies

Du kan altid kontakte os for at komme i et betalt residency – men vi har også programmer vi deltager i, hvor gratis ophold er muligt.

ÅBNE CALLS FOR SÆSON 24 ALLE LUKKEDE FOR NU

Vi er super glade for, at vi har mulighed for igen i 24 at give en masse scenekunstnere plads til at lave kunstnerisk research og udvikling på Bornholm. I år med fokus på at være et laboratorie for den nye økologiske scenekunst. Det kan vi kun, fordi vi bliver ved med at udvikle formater og metoder sammen med de skønne kunstnere der er tilknyttet BIRCA. Hver en person efterlade frø, der på et tidspunkt spirer og går i blomst – tak til jer alle! Og vi kan også kun gøre det, fordi vi får støtte – i år er residencierne skabt med støtte fra Statens Kunstfond, Creative EU og Nordic-Baltic Mobility Programme for Culture funding for residential visits.

Her får I lige en lille oversigt og links, hvor I kan se hver af calls beskrevet i detaljer – find det der lige passer til jer og send meget gerne calls videre i jeres netværk til folk som kan have glæde af dem. På hvert call er tilknyttet en scenekunstner som er med til at udvikle formatet, udvælge deltagere og kommer og laver introduktions workshop. Vær opmærksom på, at Island Connect har deadline tidligere og søges fra vores fælles website. Resten har deadline 31/1 via mail til BIRCA. Alle calls arbejder med økologi i scenekunsten – vi ønsker af afsøge spørgsmål om landskab, natur, relationer, biodiversitet, klima etc – og hvordan vi kan agerer i denne kompleksitet og finde nye formater for scenekunsten.

BIRCA Women – afholdes i år 29/4-12/5 med Nana-Francisca Schottländer som facilitator. Call er åbent for alle scenekunstnere fra hele verden, der identificerer sig som kvinde. Deadline for indsendelse er 31/1-24. Find det fulde call her

BIRCA Kids – afholdes i år i en uge nemlig 24-30/6 og igen i år med My Grönholdt som facilitator. Call er åbent for dansk baserede kunstnerfamilier. Deadline for indsendelse er 31/1-24. Find fulde call her

BIRCA Baltic Sea – afholdes 13-26/5 med Tora Balslev som facilitator. Call er åbent for scenekunstnere baseret i Sverige, Finland, Estland, Letland og Lithauen. Find fulde call her

Island Connect – vi starter en ny 3 årig periode med støtte fra Creative EU, og vi har nye partnere på Sardinien, Korsika og Tenerife. Desuden er projektet nu gearet mere ind på, at det handler om ø identitet og insularity spørgsmål – vi vil simpelthen gerne have jer til at kaste et nysgerrigt og undersøgende blik på de europæiske ø samfund – man kan måske med fordel læse den her artikel Susanne Danig har skrevet – men emnet er helt åbent, og vi er ret spændte på hvad der bydes ind med. Alle udvalgte kunstnere vil få mulighed for at deltage i vores store Springlab, som i år finder sted på øen Vis i Kroatien 2-7/4 – så der skal man også kunne deltage. Læs om Island Connect og find calls og materiale her.

Vi arbejder med 3 formater i Island Connect:

1) Artistic Residencies. Det format vi tidligere har arbejdet med, hvor vi udvælger en gruppe og udveksler med en anden ø i 2×2 ugers residency – BIRCA udveksler i år med Tenerife med det meget spændende center LAV – og de to perioder ligger her 27/5-9/6 på BIRCA og 24/6-5/7 på Tenerife. Deadline for ansøgning 10/1-24.

2) Et nyt co-creation format, hvor vi inviterer en scenekunstner fra hvert område til et fælles udviklingsresidency, hvor der skal skabes nye ideer til fremtidige projekter som netværket vil støtte produktionen og visningen af. BIRCA er ansvarlig for udviklingen af dette og vil i 24 også være vært for for det første af slagsen. Det har vi besluttet at udvikle sammen med Ilon Lodewijks, der altså vil være den dansk medvirkende kunstner. Så intet call i år på dette for danske scenekunstnere – men scenekunstnere fra Italien, Frankrig, Irland, Kroatien, de baleriske øer og de canariske øer kan søge – så send gerne videre.

3) Et format vi kalder Islander Focus, der handler om at indlede nye samarbejder med nye øer om residencies. Det er vi i gang med at udvikle, og derfor er call ikke færdigt endnu. Men hvis du nu har kontakt til nogle, der gerne vil lege med os på nye øer så bed dem kontakte BIRCA – og det laves i 24, 25 & 26. Vi er på BIRCA ret langt i planlægningen for 24, hvor vi vil udveksle med den Estiske ø Saarama – og det kommer til at ske i august. Call kommer så snart vi er klar.

Vi håber I har mod på at sende os en ansøgning, og at vi ikke har gjort det for besværligt for jer. Send ikke ansøgninger der ikke passer ind i vores fokus – spar kræfterne. Og fokuser de ansøgninger I sende på jeres visioner og ideer. Hvis I har spørgsmål til noget af alt dette så send en mail på info@BIRCA.org.

Spørgsmål omkring alle residencies stilles til Susanne Danig susanne@birca.org/20722829