Danske deltager i Climate Crucible projektet

Vi er super glade for endelig at kunne annoncere de to danske performance/scenekunstnere vi har valgt at invitere til at deltage i vores Climate Crucible residency, som nu afholdes 22/8-5/9-21. THE CLIMATE CRUCIBLE  handler om kunst, kvinder og klima strategier og bringer 8 internationale kvinder sammen for at skabe, dele og provokere temaer for overlevelse gennem udveksling og udforskning af kunstneriske værktøjer og metoder.

Madeleine Kate McGowan, performancekunstner, filmskaber, forfatter, som udtaler således i sin ansøgning:

Siden det øjeblik jeg indså dybden af ​​klimakrisen, dedikerede jeg min kunstneriske praksis til at udvikle metoder, der styrker vores nysgerrighed over for ‘andet’, da jeg mener, at dette er et centralt spørgsmål i den klimatilfælde, vi er i; vi har brug for en decentralisering af kulturens antropocentriske delirium. Med min kunstneriske udforskning gennem filmfremstilling og performanceinstallation søger jeg at åbne situationer, der uddyber følsomheden hos mennesker over for ikke-menneskelige skabninger, der humaniserer os til hinanden, og som inspirerer os til at revidere vores forhold til elementerne luft, jord, vand og ild.

Se mere om hendes og hendes værker her.

Linh Le, performancekunstner, danser og optaget af artivisme, som udtaler således i sin ansøgning:

Naturen begrænses. Den kan ikke vokse, som den vil. Disse spørgsmål vedrørende naturen vedrører også mindretalsgrupper af mennesker, der ikke passer til det voldelige heteronormative system, der skærer igennem alle livssfærer. Jeg er selv et mindretal. Det er ikke muligt for mig at være neutral og usynlig. Jeg vil altid være synlig og forbundet med min krop. Jeg er aldrig bare et menneske, jeg er en kvinde. Jeg er aldrig bare en kvinde, jeg er en asiatisk kvinde. Jeg kan aldrig knytte mig fra min krop. Min krop er et levende arkiv med påvirkninger, levede oplevelser, fornemmelser, møder og tanker forbundet med den fysiske verden. I min praksis udforsker jeg naturen som både et emne for sig selv og som analogi for queer kroppe på jagt efter et hjem.

Se mere om hendes og hendes værker her.

BIRCAs bestyrelsesformand Ida Tjalve har deltaget i udvægelsesproceduren sammen med Moira Finucane/Australien og Elizabeth Doud/USA der er vores samarbejdspartnere på projektet. Vi er nu i gang med at udvælge 2 amerikanske og 2 asiatiske deltagere til projektet.

Læs mere om det spændende projekt her.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond.