BIRCA Kids deltagere i 2023 fundet

Vi har nu fundet årets BIRCA Kids deltagere, som afholdes med støtte fra Statens Kunstfond.

I første uge 24-30/7, hvor man kunne søge med sin egen stor familie i et frit forløb er valget faldet på cirkusartisterne Signe Anderskov og Henriette Aarup, der deltager med Andreas og der deres samlede 3 børn på 8, 4 og 3 år. De to har arbejdet sammen med hver deres nycirkuskompagnier Cikaros & Teater Kimones tidligere. De arbejder på en forestilling om at falde,  hvor de udfolder fænomenet ’at falde’ fysisk og eksistentielt. ’Faldet’ er en performativ dekonstruktion af faldet, formidlet gennem cirkuskoreografi, tekster/speaks, videoprojektioner og elementer af performance kunst.

Den anden uge 31/7-6/8 som vil være mere faciliteret og konsulent My Grönholdt vil lave en fælles workshop sammen med sønnen Mio har vi udvalgt 2 familier:

  1. Anna Hubner med mor Gisela og søn Lian på 3 år
  2. Marie Holm Østerskov & Loulou Avon Bashida, der sammen har teatret Amfibiea, og deres børn Eli på 1 år og Leo på 2 år.

Anna, som er danser, digter og biolog, vil arbejde med at studere fuglelivet. Marie og Loulou skal arbejde med moderkroppen og healing af mor-såret.

BIRCA Kids er udviklet af Susanne Danig og My Grönholdt og har fokus på kunstnerfamilier og deres vilkår samt børns kreativitet. Det er vores håb i løbet af 2023 at få samlet op på resultaterne af dette særlige format i samarbejde med forskere indenfor børne- og familieområdet.