BIRCA Kids 24 deltagere

Til BIRCA Kids 24 har kuratorer Susanne Danig og My Gönholdt udvalgt Helga Rosenfeldt-Olsen og Alaya Riefensthal med deres familier. Begge kunstnere arbejder site-specifict i dialog med naturen. Det er et felt der falder naturligt indenfor BIRCAs fokus.

Kunstnerisk leder af MYRKR, Alaya Riefensthal og skuespiller og instruktør Jesper Riefensthal, vil sammen med deres 3 børn, Buster, Carlo og Henry dykke ned i deres næste fælles værk om drømmenes mystik. MYRKR skaber tværæstetiske kunstværker, som undersøger og udforsker menneskets forbundethed med naturen i et spændingsfelt mellem kunst, videnskab, magi og personlige fortællinger.

Kunstnerisk leder af WunschMachine, Helga Rosenfeldt-Olsen vil sammen med musiker Sune Hede og deres børn Hedvig og Åge undersøge og lade sig inspirere af fuglene omkring BIRCA. Wunschmachine laver tværæstetiske kunstværker, der bruger performance og antropologisk research til at portrættere og interagere med subkulturer, videnskab og steder.

Vi modtog 10 kvalificerede ansøgninger fra danske kunstnerfamilier og er glade for, at der stadig er stor interesse for udvikling af dette område, hvor der er fokus på børns kreative potentiale i samspil med deres kunstnerforældre. BIRCA Kids relaterer stærkt til diskussioner omkring kunstneres forældreskab og familieliv samt Care begrebet, og det er vores ambition af sætte det ind i en større faglig diskussion i fremtiden.