Sommerhilsner fra BIRCA

 
BIRCA er nu ved at lukke ned et par uger for sommeren – og det sker efter det mest travle forår i BIRCAs historie. Det på trods af – eller måske netop p.gr.a. corona krisen. Alle planlagte aktiviteter med internationale gæster blev aflyst – residencies, kurser og TOCIF festivalen, så her var en anelse tomt i kalenderen.

Vi besluttede i bestyrelsen for Foreningen BIRCA Residency istedet at åbne stedet gratis for scenekunstnere med base i Danmark – de/I manglede virkelig steder at skabe kunst her under corona krisen. Der var stor søgning og resultatet blev at 27 projekter fik tildelt en uges residency – 44 voksne og 5 børn har gæstet os i et corona residency i perioden 26/4 til 5/7 – den sidste uge i et særligt BIRCA kids residency med 2 kunstner familier med børn. Udover dette har vi været vært for et Island Connect residency med 6 personer og et norsk-dansk residency med 6 personer. Så her har været livligt.

Vi har selvfølgelig overholdt corona restriktioner og kun været 10 ad gangen her. Og det har betydet at vi ikke som sædvanligt har holdt åbent til work-in-progress visninger. Vi elsker alle disse intense snakke om kunstneriske processer og jeg tror på at laboratoriet har stor betydning. Fra august invitere vi andre ind igen.

Her er en hilsen fra de glade familier: Tak fordi I var så modige at afprøve formatet BIRCA Kids – det var et hit og vi er dybt taknemmelige.

Her fra en af kunstnerne: Tak for tid til fordybelse og kreativt flow. Hvilken gave at få her i Corona tiden.

Og: Tak for at samle flere forskellige kunstnere og skabe et sted til at dele tanker og kunst.

Vi vil rigtig gerne fortsætte disse gratis residencies for at hjælpe kunstnere med at udfolde deres potentiale, og hvis vi får hjælp kan vi yderligere tilbyde at dække transport og mad, mens de er her. Hvis du gerne vil være en del den gode ånd på BIRCA og bidrage kan du se hvordan nedenfor.

For nylig fik vi så den rigtig gode nyhed, at vores Island Connect residency program, som vi nu har kørt i 3 år med støtte de sidste år fra Statens Kunstfond, nu har fået støtte fra Creative Europe i årene 2021-22. Det betyder, at vi kan gro vores netværk mellem 5 residency centre yderligere og støtte alle kunstnere der deltager bedre. BIRCA vil selv modtage 275.000 kr.. Det nye program vil også tilføje et større kunstnerisk projekt hvert år, der vil dykke ned i en undersøgelse af, hvad det betyder at være øboer, hvordan ø-samfund er særlige. Det glæder vi os rigtigt meget til.